Recrutarea Online – cum găsim mai ușor talentele potrivite

Când ai un business prosper, ești într-o continuă căutare de noi talente.Însă, în zilele noastre interviurile prin telefon nu sunt deloc revelatoare, iar întâlnirile face-to-face ne mănâncă mult timp, să nu mai vorbim de situațiile în care ne programăm 6 interviuri și reușim să susținem doar două, pentru că restul candidaților nu s-au prezentat.

Dar pentru fiecare problemă există cel puțin o soluție; așa că, astăzi vreau să vorbim despre cea mai potrivită dintre soluții: recrutarea online.

Cu ce beneficii minunate vine această recrutare online?

  • Accesibilitate și eficiență

Skype, Google Hangouts, Facebook Video Chat – sunt instrumente accesibile tuturor candidaților. Iar aceste instrumente îți reduc cu până la 50% investiția de timp. Recrutarea online este cea mai eficientă metodă de intervievare.

  • Flexibilitate

Când un candidat anulează, pe ultima sută de metri, întâlnirea online, poți încerca să reprogramezi o întâlnire cu un alt candidat în acea fereastră. Însă, chiar dacă nu reușești să programezi o altă întâlnire, cel puțin nu ai pierdut timp și bani pe drumuri inutile.

  • Soluționare rapidă a nevoii de resurse umane

Când un membru important al echipei tale renunță la job fără să-ți lase prea mult timp la dispoziție pentru a căuta un alt specialist, îți recomand din nou recrutarea online. De ce? Poți susține până la 20 de interviuri într-o zi, ceea ce îți permite să găsești candidatul potrivit într-un timp mai scurt.

  • Cercetare calitativă

Pentru că îți permiți să te întâlnești cu mult mai multe persoane cu o investiție minimă de timp, poți analiza mult mai bine candidații și, astfel, vei reuși să iei cea mai bună decizie, angajând persoana potrivită, pe postul potrivit.

Recrutarea este un proces complex. Începe cu selectarea CV-urilor și continuă cu efectuarea interviurilor, a testărilor psihologice, selectarea pentru probe și în cazurile fericite se finalizează cu angajarea omului potrivit. Aproape toate acestea se pot face online. Vei simți ce înseamnă să ai timp să întâlnești mai mulțicandidați în aceeași zi și să îi selectezi pe ce mai buni.

Time-Saving tools

Multe joburi se desfășoară 100% online. Pentru că, de cele mai multe ori, ONLINE = EFICIENȚĂ. Iar acest principiu se aplică foarte bine în recrutare. Recruterul selectează CV-urile, selectează candidații online, îi evaluează, iar apoi, celor pe care îi consideră potriviți le face legătura cu angajatorul.

Pe măsură ce businessul nostru crește, începem să înțelegem din ce în ce mai mult complexitatea acestuia și cât de prețios este timpul unui OWNER/CEO/DIRECTOR șamd. Acest lucru ne face să fim din ce în ce mai atenți la felul în care investim cea mai prețioasă resursă a noastră – timpul. Iar prima măsură pe care o iei atunci când vrei să-ți optimizezi investiția de energie și timp este să recurgi la aceste instrumente online.

Interviul online este folosit cu succes mai ales în cele mai dezvoltate țări din lume: USA, Australia, Canada, Suedia șamd.

Pentru că online înseamnă rapiditate și eficiență.