Diagnoză organizațională

Target HR ofera servicii complete de diagnoză organizațională

Atunci când vorbim despre Diagnoză Organizațională, noi venim cu instrumente de evaluare standardizate la nivel internațional și cu expertiza specialiștilor noștri în psihologie organizațională.

Folosim metodologia ECO (Evaluarea Climatului Organizațional) prin care evaluăm situația existentă dar și factorii care influentează climatul din companie și care sunt vulnerabili la schimbarea de strategie sau politici organizaționale.

Oferim nu doar o radiografie a mediului organizațional existent ci venim și cu soluții personalizate pentru nevoile fiecărui client.

În acest proces de diagnoză organizațională, dar nu numai, mai folosim și următoarele instrumente:

Evaluare Psihologică & Comportamentală

În evaluarea psihologică și comportamentală folosim tehnologie de top ce include hardware și software eficient și actualizat la cerințele prezente ale pieței muncii. Evaluarea este realizată prin platforme electronice ce asigură o procesare rapidă și precisă a datelor.

Specialiștii noștri gestionează întreg procesul de intervievare, testare, procesare și corelare a datelor într-un raport final prin care clientul poate lua decizia optimă pentru companie.

Assesment center pentru Managementul Talentelor

Prin programele de Talent Management susținem clienții să recunoască valoarea în oameni și să creeze cadrul POTRIVIT pentru a folosi talentele în organizație.

Talente sunt cei care pot face diferența în creșterea performanței organizației prin contribuție imediată sau printr-un potențial ridicat pe termen lung.

Folosim instrumente standardizate de măsurare a potențialului, baterii psihometrice de testare care evaluează structura de personalitate cu competențele aferente acesteia.

PUTEM FI

AGENȚIA TA DE HR