Managementul în perioadă de Criză

Situația actuală vine cu multe provocări, mai ales pentru manageri și antreprenori. Iată câteva dintre întrebările care ne macină în ultima vreme:

 • Cum mă conectez mai bine cu echipa mea?
 • Cum mențin nivelul de productivitate?
 • Cum construiesc fundația pentru noul care urmează?
 • Cum transmit încredere angajaților?
 • Cum creez energia și armonia de la birou în contextul în care lucrăm de acasă?
 • Cum navigăm în această perioadă de criză?

Atât pentru manageri cât și pentru angajați, cea mai mare provocare apare pe plan emoțional. Astfel, unul dintre cele mai importante aspecte în acest context este încrederea în puterea noastră de a reuși.

Încrederea în forțele proprii și în echipa pe care o conduci este esențială. Când echipa ta are încredere în tine și în capacitatea ta de a gestiona situația, poți crea stabilitate și unitate.

Acum, poate mai mult ca oricând, eficiența muncii manageriale depinde de capacitatea ta de a câștiga încrederea celorlalți.

Așadar, cum reușești ca manager, CEO sau antreprenor să crești încrederea angajaților?

Iată cateva sugestii:

 1. Fii DESCHIS. Țineti angajații la curent cu ceea ce se întamplă în companie și explică-le raționamentul deciziilor tale.
 2. Fii CORECT. Evalueaza corect rezultatul muncii lor și arătă-le aprecierea ta.
 3. Fii IMPLICAT. Munca remote vine la pachet cu provocarea de a separa munca de viața personală. Angajații (colaboratorii) tăi au nevoie să fie mai ordonați și să își stabilească singuri limite clare între munca de birou și timpul liber. Daca nu gestionează bine această provocare, productivitatea se diminuează. Așadar, ajută-ți angajații să se organizeze și să fie mai productivi.
 4. Fii SINCER. Respectă-ți promisiunile. Este mai bine ca in aceasta perioada sa faci promisiuni pe durata scurta si sa le respecti, decat sa pronunti ceva pe durata lunga si sa nu te poti ține de promisiune. Oamenii vor sa stie la ce sa se astepte si vor sa stie ca sunteti o persoana pe care se pot baza.
 5. Fii CONECTAT! Conectarea este fundația care ne permite să creștem, să renaștem în aceasta perioadă.

Este momentul să facem spațiu pentru Nou și pentru asta este nevoie de Ordine și Conectare.