Cum să treci eficient peste perioada de probă

 

Cum ma comport in primele luni, cele de proba? Refuz ce nu îmi convine sau înghit tot, stau in companie dacă nu îmi convine sau îmi caut altceva.

 

Cum să treci eficient peste perioada de probă

 

Perioada de probă te ajută să-ți dai seama dacă poți/vrei cu adevărat să faci parte dintr-o companie.

Ai trecut de interviu și ai ajuns acum la prima zi de muncă, urmează 3 luni în urma cărora vei ști dacă ești sau nu compatibil cu firma la care te-ai angajat.

Pentru că cele 90 de zile pentru funcțiile de execuție și 120 de zile pentru funcțiile de conducere sunt, un test, de fapt, m-am gândit că ai nevoie să știi cam ce ar trebui să faci în raport cu noile sarcini, cu șeful, dar și cu colegii.

Trebuie să pășești în companie având deja o idee despe care sunt așteptările șefului de la tine. Așa vei ști la ce să fii atent și ce nu poate trece cu vederea. Pentru că la finalul perioadei de probă să spună un „DA” hotârât Departamentului de Resurse Umane.

Ce trebuie să faci în primele zile la job

Bineînțeles că toți ochii vor fi ațintiți asupra ta în primele zile, pentru că reprezinți noutatea, așa că să nu te deranjeze dacă printre noii colegi vor fi și curioși.

Cel mai bine este să răspunzi politicos la întrebări, dar colegial, fără a părea că sunteți prieteni de viață. Colegul nou va dori să știe dacă se poate baza pe tine, nu ce se întâmplă la tine acasă. Pe parcurs, este normal, să se lege prietenii. Dar, deocamdată, suntem în situația în care abia te-ai angajat.

Dar este bine și să eviți să preiei sarcini în plus, pe care nu le stăpânești.

Pentru că te afli în perioada de probă, un coleg sau cineva de la Departamentul de Resurse Umane îți va explica și te va ghida în noile sarcini. Asta nu înseamnă că poți să spui că deja știi cum merg foarte bine lucrurile și să preiei tu sarcini care nu te privesc. Atitudinea ta binevoitoare, s-ar putea să nu îi fie pe plac șefului, iar colegul s-ar putea simți ofensat că ești din prima zi la nivelul său. Mai există și posibilitatea să nu cunoști toate detaliile task-ului asumat voluntar și să nu îl duci la bun sfârșit așa cum trebuie. Atunci vei atrage supărarea colegului, dar și a șefului.

Așadar, este bine să te ferești de astfel de situații, pentru că un eșec în primele zile de muncă este uitat cam greu de echipă.

Profită că sunt colegi care vor să te ajute, să te învețe cum să rezolvi noile sarcini. Cel mai bine este să îți faci treaba bine, să arăți că ești organizat, că poți ajuta dar în limita în care nu încurci.

Cum te raportezi la noul șef

Ai un nou șef și presupun că deja ai discutat cu el la interviu. El va fi cel care te va evalua după perioada de probă, așa că ține cont de cerințele lui, și nu uita care îi sunt așteptările. Așa vei ști cum să prezinți o soluție sau chiar o problemă, astfel încât să nu fie perceput ca un eșec.

Este bine să ceri feedback chiar și de la săptămână la săptămână sau dacă șeful este deschis, chiar și după fiecare proiect. Așa vei ști exact unde te situezi acum și vei putea să te perfecționezi.

De asemenea, este important și tu să îți exprimi punctul de vedere în legătură cu volumul de muncă, cum se iau decizii sau orele suplimentare, dacă toate acestea nu sunt incluse în contract.

Pentru a avea o șansă în fața șefului si a practicilor deja înțelenite în companie, trebuie să aduci argumente clare, care să nu supere, dar care să îți justifice atitudinea.

Importanța relațiilor cu noii colegi

Este important salariul și ceea ce faci, dar nu vei putea da randament dacă ai o relație tensionată cu colegii. Așa că este important să impui limite, să-ți respecți colegii și să le ceri sfatul, în perioada de probă.

Doar așa vei ajunge să prinzi din lucrurile care se întâmplă în companie și să ai aliați în soluționarea sarcinilor. Dacă ceva nu îți convine, ar trebui să adopți aceeași atitudine ca și în cazul șefului. Să explici cu argumente cauzele, evitând astfel să creezi impresia că este un conflict personal.

Este bine să ceri sfaturi, să mulțumești pentru cele pe care le primești, dar colegii trebuie să rămână cu ideea că se pot baza pe tine în scurt timp, că îți dai interesul și că timpul pe care ți l-au acordat pentru a te învăța cum merg lucrurile nu a fost în zadar.

Nu este momentul să ai o atitudine de atotștiitor, pentru că ei au deja un șef, iar colegii se vor simți amenintați că ai putea să le iei locul. Tu ai venit acolo pentru propriul job, nu pentru a le demonstra lor cât ești de bun, ci șefului.

Cu toate acestea trebuie să știe că pot conta profesional pe tine.

Așadar este nevoie să:

  • Fii atent la sarcinile primite;
  • Să ceri explicații dacă nu înțelegi;
  • Să fii respectabil;
  • Să cauți soluții, pentru a nu te obișnui ca rezolvările să vină mereu de la colegi.

 

Cum îți dovedești abilitățile profesionale

Totuși în perioada de probă trebuie să dovedești că ești angajatul de care are nevoie firma. Pentru aceasta ai nevoie de o gândire critică, dar și să îți formezi o viziune despre ce vrea compania, șeful de la tine. Totodată, nu uita de ce ai fost angajat, ce discuție ai avut cu șeful în timpul interviului sau ce îți recomandă dacă îi ceri feedback.

Ceea ce apreciază și șeful, dar și colegii este implicarea, entuziasmul. Așa ai posibilitatea de a ajunge un angajat indispensabil, pentru că creezi o atmosferă armonioasă. Niciun angajator nu va păstra un angajat care nu s-a integrat în echipă, și care consumă energia colegilor. Așa că atitudinea pozitivă trebuie să fie un „must”.

Așadar trebuie să îți aduci aminte situațiile în care ai îndeplinit task-uri cu ușurință și să le utilizezi și la noul loc de muncă. Experința acumulată de-a lungul anilor te pot salva în unele situații, de aceea este bine să nu ai rețineri când vine vorba despre a aplica ceea ce ai învățat la fostul job la actualul.

Nu uita este nevoie să dai dovadă și de flexibilitate, deci să dovedești că te-ai acomodat cu noul job, cu noua companie, cu sarcinile tale, dar și cu colegii.

Ce ar trebui să știi după perioada de probă

Dacă noul job îți dă satisfacție, te simți în echipă, ai un șef care te ascultă, atunci ai ales corect.

Dar dacă simți că nu ești unde ai crezut, atunci când ai trecut de etapele din interviul de selectie, s-au putea să fii în momentul în care trebuie să te gândești serios dacă ești sau nu compatibil cu firma în care activezi de curând și să îți cauți un nou job.

Oricare ar fi concluzia, trebuie să știi clar ce îți dorești de la noul job.